Per Morbergs persikopaj

Antal portioner: 4
Ingredienser
Pajdeg
125 g rumstempererat smör
1 dl råsocker
2 st ägg
3 msk kallt vatten
4 dl grahamsmjöl
Fyllning
600 g färskost av philadelphiatyp
1 dl strösocker
2 ägg
1 citron
4 färska persikor
Gör så här
1. Vispa smör och socker i 5 minuter i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2. Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den.
Du kan också blanda alla ingredienser i matberedare. Låt degen vila i plastfolie cirka 1 timme i kylen.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Kavla ut degen och klä botten och kanter på en rund form (cirka 20 cm i diameter).
5. Grädda pajbottnen i 20–25 minuter på mittersta falsen i ugnen.
6. Rör under tiden samman ost och socker till fyllningen i en bunke.
Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl till en jämn smet.
7. Tvätta citronen noga och riv ner det gula på skalet i bunken.
8. Häll ostsmeten i den gräddade pajformen.
9. Skiva tunna klyftor av persikorna och lägg dem i ett solfjädersmönster ovanpå ostsmeten.
10. Ställ in formen i ugnen igen och grädda pajen i 20–25 minuter.