Bully

Fy f a n för mobbning.. Spyr på alla äckliga, osäkra små människor som inte har mer vett i skallen..*suck*
 
Om ni som jag missade dokumentären "Bully" på tv häromdagen, så kan ni se den några dagar till HÄR <---
 
Läste ngnstans att den var satt till 17-årsgräns i USA.. HELT SINNESSJUKT om det nu stämmer.
 
 
 

Bully

 

Mobbning drabbar över 13 miljoner amerikanska barn i år. Föräldrar och lärare misslyckas ständigt med att ge skydd åt dem som bäst behöver det. De ansvariga i skolorna står handfallna inför vad som framstår som en rasande epidemi.

 

”Barn kommer alltid vara barn” är inte längre en acceptabel ursäkt när unga människor utsätts för fysisk och psykisk misshandel. Bara för att deras jämnåriga uppfattar dem som svaga eller udda.

 

Dox: Bully gjordes under skolåret 2009/2010 av den prisbelönte filmaren Lee Hirsch. Vi får se hur mobbning drabbat fem barn och deras familjer i fyra amerikanska delstater. Alex, en 14-åring i Sioux City i Iowa, blir retad, förnedrad och attackerad dagligen för sitt utseende. Men han klarar inte av att berätta för sina föräldrar vad som pågår.

 

- Om det inte vore för dem, så skulle jag ju inte ha några vänner, säger Alex om skolkamraterna som sticker honom med sina pennor och ger honom öknamn.

 

Vi ser hur Alex blir slagen och förolämpad på skolbussen. Och mobbarna vet att de blir filmade.

 

David Long i Murray County i Georgia berättar om 17-årige sonen Tyler som begick självmord 2009 efter år av mobbning. En känslig kille som inte deltog i idrottsaktiviteter och som till slut fick nog. Vi möter också Kelby Johnson, high school-elev i Oklahoma, som kom ut som lesbisk och blev utfryst av såväl skolkamrater som lärare. I kyrkan är hon inte längre välkommen och på basketplanen vill ingen spela med henne. Av rädsla för beröring. Såväl grannar som tidigare goda vänner har tagit avstånd från hela Kelbys familj.

 

- Det är människor vi umgåtts med i åratal som inte ens vill vinka till oss längre, säger Kelbys pappa Bob. Kelby själv har försökt ta sitt liv vid tre tillfällen.

 

Mobbning är ett problem som inte känner geografiska, etniska eller ekonomiska gränser. I Bully ser vi ett gryende medvetande som uppstår när individer upptäcker att de inte längre är ensamma. Då börjar det svåra arbetet att ändra på något oacceptabelt som blivit norm. Mobbning är ett straff som utdelas i våra skolor till de som är annorlunda och försvarslösa. Många barn löper risk att begå självmord men skolorna gör väldigt lite för att förhindra detta.

 

Trots titeln Bully, handlar filmen om de mobbade, deras föräldrar och de vuxna som sviker.


Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback