Evas äppelgömmor

Kalljästa bullar med god fyllning av kanel och smörstekta äpplen.
Ca 25 st
25 g jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
200 g smör, rumsvarmt
1 msk strösocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
4 finhackade äpplen
25 g smör
2 msk strösocker
1 msk mald kanel
Pensling
ägg
Garnering
1 1/2 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här
1. Börja med fyllningen. Skala och tärna äpplena. Smält smör och socker i en stekpanna.
Lägg ner äppelbitarna och stek dem mjuka på medelvärme. Strö kanel över och blanda väl. Låt svalna.
2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen är upplöst.
3. Tillsätt matfett, i mindre bitar, samt socker och mjöl. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
4. Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på mjölat bakbord. Skär sedan fyrkanter, 8 x 8 cm.
5. Fördela lite av fyllningen i mitten på varje fyrkant.
6. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg varje bulle i en pappersform och placera dem på plåtar.
7. Låt bullarna jäsa under bakduk i rumstemperatur i 2 tim.
8. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 5–8 min.
9. Låt bullarna kallna. Blanda florsocker med lite vatten och garnera bullarna före servering.