Påskägg med godis på utsidan ;-)
Chokladägg exv. Kinderägg
Kristyr
1 äggvita
4 dl florsocker
2 krm ättika, 24%
ev karamellfärg
Kristyr: Vispa upp äggvita med en elvisp till ett hårt skum.
Sikta ner florsocker genom en trådsil och fortsätt vispa.
Blanda i ättika och droppa ev. i hushållsfärg. Kristyren får inte
bli rinnig, blanda i mer florsocker om kristyren behöver bli tjockare.
Äggallergiker kan byta ut äggvitan mot vatten men kristyren blir
mer lättflytande och aningen mer svårarbetad.
Chokladägg: Ta bort eventuellt folie på chokladäggen.
Lägg kristyr på en sjättedel av äggen och täck ytan med godis.
Fäst godiset på samma sätt som när man dekorerar ett pepparkakshus.
Lägg kristyr på ytterligare en del och upprepa tills ägget är täckt med godis. Tänk på att chokladägg smälter lätt när man håller det i handen.
Använda gärna tunna bomullshandkar.