Havrekakor med choklad!

Foto: Ulf Svensson
Ingredienser (40 st)
1 dl | havregryn |
---|---|
100 g | smör |
0,5 dl | strösocker |
2 dl | vetemjöl |
0,5 tsk | bakpulver |
50 g | choklad, mörk (70 %) |
Tillagning
Kakor med vuxensmak, inte så söta och med kraftig chokladsmak.
1. Sätt ugnen på 200°.
Rosta havregrynen i en torr het stekpanna tills de börjar få färg.
Låt kallna. Vispa smör och socker poröst.
Blanda ner havregryn och mjöl blandat med bakpulver.
Hacka chokladen och blanda ner den i smeten.
2. Forma degen till små runda kulor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem något med en gaffel.
3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler
Rosta havregrynen i en torr het stekpanna tills de börjar få färg.
Låt kallna. Vispa smör och socker poröst.
Blanda ner havregryn och mjöl blandat med bakpulver.
Hacka chokladen och blanda ner den i smeten.
2. Forma degen till små runda kulor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem något med en gaffel.
3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler
Kommentarer
Trackback