Oskar Linnros - Från och med Du
Farmor Ruts mögelkakor!

Foto
Ingredienser
150 gram margarin, eller smör, rumstempererat |
2 dl socker |
2 st äggula(or) |
4 dl mjöl |
2 dl hallonsylt |
300 gram mandelmassa |
10 droppe(ar) grön karamellfärg |
1 dl florsocker |
Tillagning
Blanda smör, socker, äggulor och mjöl till en deg.Kavla ut degen till 25x35 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut hallonsylt jämnt över degen.
Lägg mandelmassa och karamellfärg i en enlitersplastpåse och knåda från utsidan
tills mandelmassan är jämnt färgad. Kavla ut mandelmassan på ett bakbord till 25x35 cm.
Använd florsocker om degen fastnar i kaveln.
Lägg mandelmassan ovanpå sylten och grädda kakan i 175 grader i 20 minuter.
Ta ut den ur ugnen och pudra över florsocker. Ställ tillbaka kakan i ugnen i fem minuter.
Låt kakan stå svalt med plast över under natten. Skär den sedan i pralinstora rutor.
Farmor Marys fudge

Foto
Här behöver man en termometer för att kunna avgöra när massan är färdig.
En försvinnande god sötsak.
Ingredienser
3 dl socker |
1 dl grädde |
1 dl mjölk |
1,5 dl smör |
1 msk vaniljsocker |
3 msk kakao, pulver |
Tillagning
1. Häll alla ingredienserna i en kastrull.Koka upp under omrörning och låt sedan koka långsamt på svag värme.
2. Klä en form ca 13 x 16 cm med bakplåtspapper.
3. När massan har en temperatur på 126 grader är den färdig.
Häll upp i formen och låt svalna. Skär i bitar innan det är riktigt kallt.
Cheesecake brownies

Foto
Ingredienser
150 gram smör |
1 dl kakao |
3 st ägg |
3 dl strösocker |
2,5 dl vetemjöl |
1 tsk bakpulver |
200 gram färskost, t.ex. Philadelphia cream cheese |
1 st äggula(or) |
3 msk strösocker |
2 tsk vaniljsocker |
Tillagning
Ca 20 stycken1. Smält smöret och rör ut kakaon i det. Låt svalna.
2. Rör under tiden ihop äggen och sockret.
3. Blanda bakpulvret med mjölet och vänd sedan ner det i äggsmeten
tillsammans med smöret.
4. Rör ihop färskosten med äggula, socker och vanilj.
5. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i browniesmeten.
6. Klicka ut färskoströran och dra ut den i fina mönster med hjälp av en kniv.
7. Grädda kakan långt ner i ugnen i 150 grader ca 30 minuter.
8. Låt svalna och skär kakan i rutor.