Per Morbergs persikopaj

Foto:  Martin Löf
 
 

Antal portioner: 4

 

Ingredienser

 

Pajdeg

 

125 g rumstempererat smör
1 dl råsocker
2 st ägg
3 msk kallt vatten
4 dl grahamsmjöl

 

Fyllning

 

600 g färskost av philadelphiatyp
1 dl strösocker
2 ägg
1 citron
4 färska persikor

 

Gör så här

 

1. Vispa smör och socker i 5 minuter i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

 

2. Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den.

Du kan också blanda alla ingredienser i matberedare. Låt degen vila i plastfolie cirka 1 timme i kylen.

 

3. Sätt ugnen på 175 grader.

 

4. Kavla ut degen och klä botten och kanter på en rund form (cirka 20 cm i diameter).

 

5. Grädda pajbottnen i 2025 minuter på mittersta falsen i ugnen.

 

6. Rör under tiden samman ost och socker till fyllningen i en bunke.

Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl till en jämn smet.

 

7. Tvätta citronen noga och riv ner det gula på skalet i bunken.

 

8. Häll ostsmeten i den gräddade pajformen.

 

9. Skiva tunna klyftor av persikorna och lägg dem i ett solfjädersmönster ovanpå ostsmeten.

 

10. Ställ in formen i ugnen igen och grädda pajen i 2025 minuter.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback