Frihet

Jag växte upp i en terrasslägenhet norr om Stockholm. Det som jag älskade mest med det boendet var just det. Terrassen.

Med den stora skjutdörren som skiljde terrassen och vardagsrummet åt. Var ngt magiskt över att komma hem från skolan,

ta sig ngt mellanmål i köket, låsa upp och dra den stora skjutdörren till vänster. Gärna så långt det gick.

Var sån frihet att kunna gå så fritt inifrån och ut och vice versa. Slippa trånga knarrande balkongdörrar.

 

Ett annat minne är alla de gångerna som mamma hade tvättat fönsterna hemma..

Då kunde det hända att man själv eller ngt småsyskon gick rakt in i glaset, för att sedan känna ett "aj". Haha

 

Drömmen är ju att ngn ggn i framtiden köpa ett hus. Gärna ett mindre renoveringsobjekt.

Googlade runt lite och kom över en sida med fantastiska skjutdörrar, till ett vettigt pris och tanken slog mig att

när det där husköpet blir av så ska vi ha "såna där dörrar". Dörrarna jag hittade är från Kronfönster.

 

Några av bilderna som inspirerade mig ser ni nedan (dörrarna hittar ni här)

Skulle vara kul om våra barn smittas lite av min kärlek till just skjutdörrar..

 


Per Morbergs persikopaj

Foto:  Martin Löf
 
 

Antal portioner: 4

 

Ingredienser

 

Pajdeg

 

125 g rumstempererat smör
1 dl råsocker
2 st ägg
3 msk kallt vatten
4 dl grahamsmjöl

 

Fyllning

 

600 g färskost av philadelphiatyp
1 dl strösocker
2 ägg
1 citron
4 färska persikor

 

Gör så här

 

1. Vispa smör och socker i 5 minuter i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

 

2. Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den.

Du kan också blanda alla ingredienser i matberedare. Låt degen vila i plastfolie cirka 1 timme i kylen.

 

3. Sätt ugnen på 175 grader.

 

4. Kavla ut degen och klä botten och kanter på en rund form (cirka 20 cm i diameter).

 

5. Grädda pajbottnen i 2025 minuter på mittersta falsen i ugnen.

 

6. Rör under tiden samman ost och socker till fyllningen i en bunke.

Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl till en jämn smet.

 

7. Tvätta citronen noga och riv ner det gula på skalet i bunken.

 

8. Häll ostsmeten i den gräddade pajformen.

 

9. Skiva tunna klyftor av persikorna och lägg dem i ett solfjädersmönster ovanpå ostsmeten.

 

10. Ställ in formen i ugnen igen och grädda pajen i 2025 minuter.


Gratis trisslott ;-)

Psst: Hos AktiebolagNu kan man just nu få en gratis trisslott!
Allt man behöver göra är att skriva ett litet inlägg i sin blogg med länken lagerbolag,
så skickar de trisslotten inom kort! :-)
 
Gäller att passa på.. man kan ju vinna.. *ler*

What makes you rich?


Narayanan Krishnan