Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Foto
 
24 stycken. Ugnstemp 225º
Bulldeg:
  • 250 g smör
  • 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 6 äggulor
  • 6 msk rörsocker
  • 1 kg vetemjöl
Rabarberkompott:
  • 200 g rabarber i bitar
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
Vaniljkräm:
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg till pensling

 

Gör så här:

 

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader, fingervarmt.

Lös upp jästen med den varma vätskan i en bunke eller köksmaskin.

Tillsätt ägggulorna, sedan socker och mjöl. Arbeta degen ordentligt tills den blir blank och smidig.

Jäs under bakduk i rumstemperatur cirka 1 timme.

 

Lägg under tiden rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret och citronsaften.

Koka upp under omrörning och sjud till en fast kompott. Låt svalna.

 

Rulla degen till två längder och dela varje längd i 12 lika stora bitar.

Rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa cirka 1 timme.

 

Rör vaniljsocker, socker, vetemjöl och smör till en kräm.

Blanda med rabarberkompotten och häll blandningen i en sprits.

 

Gör ett stort, djupt hål i bullarna och fyll med rabarber och vaniljblandningen.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda cirka 12 minuter tills bullarna fått fin färg.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback