"Mammas kanelkakor"

Foto: TV4
 
Såg ett par kakor från "Hela Sverige bakar" som ser såå goda ut.
Själv tål jag varken mjöl, hallon eller mandel.. Men hoppas att receptet kan glädja ngn annan ;-)
 
Antal portioner: 30 st
 
Ingredienser                   

100 g smör

2.5 dl mjöl

0.5 dl socker

15 g mald mandel

Kanel

Hallonsylt

Florsocker

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.                          

2. Arbeta ihop degen och dela i två delar.                          

3. Smaksätt den ena med drygt 1 tsk kanel och andra delen med mandel.                          

4. Rulla båda degarna till fingertjocka längder och tryck ut dem lite.

5. Lägg mandeldelen underst och pensla med äggvita.

6. Lägg på kanellängden, gör en skåra och fyll med sylt.

7. Grädda i ca 12 min.

8. Glasera med florsocker utrört i lite vatten och skär upp kakorna innan de svalnat.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback