Marshmallowsbrownies med chokladkrisp

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén och Roger Olsson
 

En ljuvlig blandning av choklad, marshmallows och krispiga flingor.

 

20–25 bitar

 

200 g mörk choklad

100 g smör

3 1/2 dl strösocker

4 ägg

1 3/4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1 påse minimarshmallows, ca 280 g

 

Chokladkrisp

200 g mörk choklad eller mjölkchoklad

100 g smör

7–8 dl Rice krispies

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret.

3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slicke-pott.

Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.

5. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.

6. Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om.

Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.

7. Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback