Lindas bountyrutor

Av Linda Andersson foto Roger Olsson
 

Förrädiskt god långpannefavorit. Tycker du om godiset Bounty kommer du att älska den här kakan.

 

Ca 24 st

 

Botten

3 ägg

4 1/2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 1/2 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

225 g smör

2 dl kokande vatten

 

Kokoskräm

225 g smör

4 dl florsocker

2 ägg

1 påse kokos (ca 200 g)

 

Garnering

200 g ljus choklad

1/2 msk olja

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.

3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.

4. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.

5. Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm.

6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen  20–25 min.

7. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.

8. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.

9. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna.

Förvara kakan i kylskåp.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback