Clafoutis med blåbär och citron

Fotograf: Thomas Carlén
 

Clafoutis med blåbär och citron

4 portioner

 

3 ägg

1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1/2 dl vetemjöl

2 1/2 dl matlagningsgrädde

 

Fyllning:

250 g odlade blåbär

1/2 dl strösocker

rivet skal av 1/2 citron

1 msk potatismjöl

 

Garnera med:

florsocker

citronmeliss

 

Servera med:

vispad grädde

 

Ugn: 200°

 

1.) Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa ner grädden. Häll smeten i smorda portionspajformar.

 

2.) Halvtina blåbären, cirka 30 sekunder i en skål i mikron och blanda dem med socker, rivet citronskal och potatismjöl.

Fördela blandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen, cirka 20-25 minuter.

 

3.) Garnera med siktat florsocker och citronmeliss. Serveras ljummen med vispad grädde.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback