Hjortronrutor med mascarpone


Foto

Ingredienser

Kaka
300 gram  osaltat smör, rumsvarmt
3 dl  strösocker
6 st  ägg
5 dl  vetemjöl
1 msk  vaniljsocker
350 gram  hjortron, färska eller frysta eller 300 g hjortronsylt

Topping
200 gram  mascarponeost
1 msk  florsocker
1 st  citron(er), finrivet skal


Tillagning

1. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Sikta därefter i de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Fördela hjortronen eller sylten över hela pannan.

2. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Låt svalna. Skär i önskad storlek.
Vispa samman mascarpone, socker samt citronriv med en handvisp.
Spritsa eller klicka ut lite mascarponekräm på varje bit. Servera.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback