Blåbärsmazarin med mascarpone


Foto

Ingredienser

2 dl  blåbär, (130 gram)
300 gram  mandelmassa
100 gram  smör
4 st  ägg
1,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver

Topping
150 gram  mascarponeost
2 tsk  florsocker
0,5 st  citron(er), finrivet skal
2 tsk  citronsaft
20 st  blåbär, stora


Tillagning

20 bitar:

1. Värm ugnen till 200 grader.
Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.
Tina blåbären om de är frysta.

2. Riv mandelmassan grovt och rör den till en smet ihop med rumsvarmt smör. Tillsätt ett ägg åt gången och vispa tills smeten är slät. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
 
3. Häll smeten i ugnsfast form, ca 18x25 cm eller en rund form
med 24 cm i diameter. Jämna ut den med en slickepott.
Fördela blåbären jämt över kakan.

4. Grädda kakan i ugnens nedre del i 25 minuter. Låt kakan svalna.

5. Vispa samman mascarpone, socker, citronriv och citronsaft
med en handvisp. Spritsa eller klicka ut lite mascarponekräm
på varje bit. Dekorera med blåbär. Servera.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback