Tunna vetekakor


Bild

Mjuka, tunna och söta kakor som är mångas favorit!
Du bakar dem lätt hemma i den vanliga ugnen.
Klart godare än de du köper i plastpåse...

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 100 gram havregryn, 2,5 dl
  • 50 gram jäst
  • 70 gram socker, 0,9 dl
  • 100 gram rapsolja 1,2 dl
  • 700 gram vetemjöl, ca 12 dl
  • 7 gram salt, 1 tsk

Gör så här:

Häll mjölken i degbunken och finfördela jästen däri.
Blanda ner alla ingredienserna utom saltet.
Knåda degen i 10 minuter med degblandare eller hushållsassistent.
Tillsätt saltet och knåda ytterligare fem minuter.


Låt degen vila 30 minuter i bunken.


Tag upp på bakbordet och kavla ut till den blir en centimeter tjock.
Ta ut runda kakor med ett dricksglas.
Kavla ut kakorna så de är riktigt tunna.


Låt jäsa på plåten till de har blivit cirka en centimeter höga.
Nagga kakorna precis innan de ska in i ugnen.


Grädda i 225 grader i fem minuter.
Låt svalna under bakduk på galler.


Går fint att frysa och håller sig mjuka om de packas in i plastpåse
så fort de svalnat.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback