Chokladkaka med päron


Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser (4-6 pers)
 
1 burk päronhalvor, (420 g)
2 dl vetemjöl, (120 g)
4 msk kakao
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
2 st ägg

Tillagning

Den här rätten liknar päron Belle Hélène, men det viktigaste är att den är lätt,
snabb och bekväm att göra och att alla tycks gilla den. Som alltid när det handlar
om att baka ska alla ingredienser ha rumstemperatur innan du sätter igång.

1. Sätt ugnen på  200°.  Häll av saften från päronen och lägg dem i en fyrkantig
ugnssäker form, ca 22 cm, med den kupade sidan upp.

2. Häll resten av ingredienserna i en matberedare och rör till en mjuk smet.

3. Bred ut smeten över päronen och grädda kakan ca 20 min mitt i ugnen.

4. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar i ugnen ytterligare 5 min.
Då är den gräddad i kanterna men krämig i mitten.
Låt svalna 10 min och servera kakan medan den fortfarande är ljummen.

Kommentarer
Jennifer - Lola May

mm det där låter inte helt fel!



Blogg: http://lolamay.blogg.se/
2010-05-19 @ 14:07:47




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback