Banankaka med citrusglasyr


Foto: Ulf Svensson

Ingredienser (20 bitar)
 
3 st ägg
3,5 dl strösocker
100 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma, stött
3 st bananer, medelstora
0,5 st citron, saften


Glasyr:

200 g philadelphia ost
25 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
0,5 st citron, finrivet skal och saft
0,5 st apelsin, finrivet skal


Garnering:

rivet apelsinskal

Tillagning

För att inte bananerna ska mörkna i kakan blandas moset med lite citronsaft.

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker väl. Smält smör och blanda ner mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.
Mosa bananerna med pressad citron. Blanda alltsammans med äggsmeten.

2. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper.
Häll ut smeten och grädda 20-25 min i nedre delen av ugnen.
Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.

3. Rör osten smidig, blanda i mjukt smör och florsocker.
Smaksätt med pressad citron och rivet skal av citron och apelsin.
Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Sätt den i kylen en stund innan den skärs i rutor.
Garnera eventuellt med lite rivet apelsinskal.

Kommentarer
Elisabet

Oh gud vad gott det låter, helt underbart!



Blogg: http://stenvreten.blogg.se/
2010-05-16 @ 21:22:01




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback