Chokladpaj!


Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser (8 bitar) 


Pajskal:

100 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
1 st äggula


Fyllning:

100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 l blandade bär,, hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl, kakao och socker.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.

2. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter, låt kallna.
Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.

3. Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback