Farmor Ruts mögelkakor!


Foto

Ingredienser

150 gram  margarin, eller smör, rumstempererat
2 dl  socker
2 st  äggula(or)
4 dl  mjöl
2 dl  hallonsylt
300 gram  mandelmassa
10 droppe(ar)  grön karamellfärg
1 dl  florsocker


Tillagning

Blanda smör, socker, äggulor och mjöl till en deg.
Kavla ut degen till 25x35 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Bred ut hallonsylt jämnt över degen.

Lägg mandelmassa och karamellfärg i en enlitersplastpåse och knåda från utsidan
tills mandelmassan är jämnt färgad. Kavla ut mandelmassan på ett bakbord till 25x35 cm.
Använd florsocker om degen fastnar i kaveln.

Lägg mandelmassan ovanpå sylten och grädda kakan i 175 grader i 20 minuter.
Ta ut den ur ugnen och pudra över florsocker. Ställ tillbaka kakan i ugnen i fem minuter.

Låt kakan stå svalt med plast över under natten. Skär den sedan i pralinstora rutor.

Kommentarer
Elisabet

Vilket kul namn, ser väldigt gott ut namnet till trots!



Blogg: http://stenvreten.blogg.se/
2010-07-29 @ 01:59:47




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback