Farmor Marys fudge


Foto

Här behöver man en termometer för att kunna avgöra när massan är färdig.
En försvinnande god sötsak.

Ingredienser

3 dl  socker
1 dl  grädde
1 dl  mjölk
1,5 dl  smör
1 msk  vaniljsocker
3 msk  kakao, pulver


Tillagning

1. Häll alla ingredienserna i en kastrull.
Koka upp under omrörning och låt sedan koka långsamt på svag värme.

2. Klä en form ca 13 x 16 cm med bakplåtspapper.

3. När massan har en temperatur på 126 grader är den färdig.
Häll upp i formen och låt svalna. Skär i bitar innan det är riktigt kallt.

Kommentarer
Elisabet

Älskar fudge, ska verkligen prova det receptet!



Blogg: http://stenvreten.blogg.se/
2010-08-23 @ 16:03:58




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback