Talgoxe, Parus major



Underbart, underbara häääärliga fågelkvitter! Snart är våren här! *längtar*

Jean-François äkta kladdkaka


Foto: Marie Pierre Morel

250 gram   choklad
250 gram   osaltat smör
6 st   ägg, delade i gulor och vitor
250 gram   socker, (2 3/4 dl)


Tillagning

(8 - 10 bitar)

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smält choklad och smör tillsammans i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad.

3. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Rör ihop det med smöret och chokladen.
Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i choklad­smeten.

4. Häll smeten i en kakform med låg kant, ca 30 cm i diameter.
Grädda kakan i ca 20 minuter. Kakan höjer sig men faller ihop igen i mitten,
så att skorpan hänger kvar runt kanterna.

5. Servera direkt ur formen.


Finally!

Har ägt "snexig.se" sen våren -08(!) Men lat som jag är har jag
inte ändrat här förrnst nu ;-) Hoppas det funkar.. (Ser lite knas ut nu)..

 www.snexig.se ;-)

Kladdkaka med Marshmallows


Foto: Linnea Svensson


2 st   ägg
2 dl   strösocker, ca
150 gram   smör
5 msk   kakao
1 tsk   vaniljsocker
1,5 dl   vetemjöl
1,5 dl   marshmallows, mini

Tillagning

1. Sätt ugnen på 150 grader och smält smöret i formen.

2. Blanda ägg och socker med en trägaffel.

3. Smält smör och låt det svalna.
Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och vetemjöl.
Häll i smord, bröad form.

4. Grädda ca 20 minuter och lägg i marshmallows.
Grädda ytterligare 5-8 minuter. (kakan ska vara kladdig)

Dekorera med ytterligare marshmallows.


Haha..


Hidden Camera Bath Prank..


Supersmarrig sockerkaka!

Lyckas alltid tappa bort receptet på den här underbara sockerkakan..
så nu skriver jag in det i bloggen (så jag hittar det nästa ggn!) ;-)

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker + 2 tsk kanel (valfritt)
  • 75 g margarin eller smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

1. Smörj och bröa en hålform. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3. Tillsätt vaniljsocker samt kanel och bakpulver och rör ut med vispen.

4. Tillsätt vetemjölet och rör försiktigt med vispen.

5. Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp.
Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet.
Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.

-SERVERA GÄRNA MED EN KLICK GRÄDDE OCH BLÅBÄR! ;-)

Milow vs. Katerine - Ayo Technology




Fondants à la Gaëtan


Foto: Fanny Bergenström

Servera denna underbara dessert varm. Tänk på att smeten ska kylas över natten.

Ingredienser:

40 gram   smör, till formarna
2 msk   florsocker, till formarna
170 gram   mörk choklad, 70%
125 gram   smör, rumsvarmt
3 st   ägg
3 st   äggula(or)
1 dl   socker
5 msk   vetemjöl


Tillagning

8-10 bakelser:

Köp den allra bästa choklad du kan hitta till den här läckra chokladdesserten,
som serveras varm. Smeten bör lagas i förväg och stå och vänta i formarna i kylskåpet.
Sedan gräddas det hela strax före serveringen.


1. Smörj 8–10 små raka metallformar eller små höga formar av ugnssäkert porslin
generöst med mjukt, rumsvarmt smör. Pudra med siktat florsocker, skaka runt
och häll av överflödigt socker.

2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en rätt rymlig skål placerad över en mindre kastrull
med sjudande vatten. Lägg i det rumsvarma smöret när chokladen smält och låt också det smälta. Blanda ner ett ägg i taget och rör om ordentligt.

3. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vänd med slickepott ner chokladkrämen,
lite i taget. Sikta sist ner mjölet och rör sedan i smeten så lite som möjligt.

4. Fyll formarna till 3/4. Ställ dem på t ex en bricka, täck med plastfilm
och placera brickan i kylskåpet över natten (eller max 1 dygn).

5. Grädda bakelserna strax före serveringen i 180 graders ugnsvärme,
6–7 minuter för metallformar eller ca 8 minuter för porslinsformar.
Bakelserna ska puffa upp sig lite men inte alls bli genombakade.
De ska serveras helt rinniga inuti.

6. Stjälp upp dem på tallrikar och servera dem nygräddade och varma.
Antingen som de är eller med bara lite vaniljglass eller vispad grädde.
Och gärna dessutom med några fina hallon och lite siktat florsocker.


Friends featuring Darin - What If



Låten "What If" är framtagen som ett samarbete mellan Friends och Darin.
Den handlar om mobbningens allvar och ställer frågan:
"Hur skulle det kännas om du själv eller någon av dina nära blev utsatta?".
Friends vill få människor att lyssna, ställa sig den frågan och aktivt ta ställning mot
mobbning. Målet är att budskapet ska spridas till så många som möjligt
- ju fler som går med i kampen mot mobbning desto starkare blir vi!

Pusselutmaning!

Sonen är en hejjare på Pussel. Kvällens utmaning är ett nytt 104-bitars pussel.
Han är 3 år och 4 månader. Pusslet är från 6+


Fix idé ;-)

Äldsta sonen har en gullig liten fix idé.
Jag måste (ofta) låta som ett specifikt djur när jag kommer ut ur duschen.

Nej, skratta inte! ;-) *ler*

Igår var det inte mindre än 3 önskningar.. (sen sa jag stopp)
Först skulle jag låta som en igelkott, sen en älg och till sist en kamel..
Men inte vet jag hur de låter..? Tur man kan improvisera *haha*


Vårt julkort 2009 ;-)


Lilla snigel..


..Är sönernas favvolåt här hemma :-)

Nytt!



2 nya ekologiska bodysuits jag har klickat hem från det kära internet ;-)
299 kr resp. 188 kr (ord.pris 269 kr)

Ps: Blev smått chockad när jag såg minsta strl. på den understa bodysuiten..
strl. 38!! Man har ju sett strl 44 förrut, men 38?! Har man ens kläder på så små barn? Ds

Inlägg 300 :-)

Wihoo..

Har varit lite "off" det senaste året, men det har haft sina orsaker.
Mådde inte så bra under graviditeten, sen är hela sonens första halvår som i en dimma..
(ja, det blev en liten pojk till) ..då det var kolik/kolikSKRIIK(!) dygnet runt m.m..
Vi har även hunnit flytta.

Nu flyter dagarna på som 2-barnsmamma.
Storebror älskar sin lillebror


Har som mål att: Bloggen nu ska uppdateras liite oftare ;-)
MEN.. Barnen kommer i första hand.

OCH.. nu måste jag Zzzzova..

How To Make Red Velvet Cake


The Making of Sculpted Baby Cake (en favorit i repris) ;-)


"Haute Mama Couture" Shoe Box Cake


Decorating a Christmas Cake