Pepparkakscheesecake


Foto

Systrarna Eisenmans pepparkakscheesecake är godast om den
får stå i kylen över natten. Perfekt när man vill kunna förbereda!

Ingredienser:

Kakbotten
25 25 st pepparkakor
75 75 g smält smör

Fyllning
800 800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2.5 2.5 dl strösocker
2 2 msk vetemjöl
2 2 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 tsk salt
1 1 tsk malen kanel
1 1 tsk malen ingefära
0.5 0.5 tsk malen kryddnejlika
4 4 st ägg
10 10 st pepparkakor, ca

Glasyr
100 100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 1 dl florsocker

Dekoration
Några pepparkakor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.


2.
Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.


3.
Tryck ut blandningen i botten på en bakform
med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.


4.
Rör ihop cream cheese och socker.


5.
Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor
och rör till en slät smet.


6.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.


7.
Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter
eller tills kakan har stelnat något.


8.
Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.


9.
Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.


10.
Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med
en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.


11.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan.
Dekorera med pepparkakor.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback