Mjuk pepparkaka med glasyr


Bild

Goda pepparkaksrutor med glasyr av färskost.
En mjuk kaka som passar till jul, lucia och advent.
Nästan som en morotskaka men med mer julsmak av
pepparkakskryddor som mald ingefära, kanel och nejlika.
Gillar du ett tjockt lager glasyr så kan du dubbla glasyren.

Ingredienser till Mjuk pepparkaka med glasyr:

20 bitar mjuk pepparkaka med glasyr
  • 200 gram smör
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk pepparkakskryddor eller: 1 msk kanel, 1 msk ingefära och 1 msk nejlika (torkade och malda)
  • 2 tsk bikarbonat
  • Glasyr: 200 gram naturell färskost
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör

Så här lagar du Mjuk pepparkaka med glasyr:

Sätt ugnen på 175 grader.


Låt smöret bli rumsvarmt.
Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.


Vispa socker och smör med en elvisp i 2 minuter. Sätt åt sidan.


Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor
i en stor bunke.


Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget
under vispning.


Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen.
Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.


Klä en långpanna med bakplåtspapper.


Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.


Glasyr: Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt.


Lägg färskost, smör, florsocker vaniljsocker i en bunke.


Rör eller vispa ihop till en jämn glasyr.


Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt.


Bre ut glasyren i ett jämnt lager över pepparkan.


Skär upp pepparkakan i rutor. Förslag är att dela
i fyra delar på längden och fem på tvären till 20 bitar.


Kommentarer
elisabet

Smarrigt! Förra året gjorde jag en liknande men jag hade saffran också i glasyren, det blev jättebra!



Blogg: http://stenvreten.blogg.se/
2010-12-02 @ 18:32:48




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback