Chokladglasstårta


Foto

Det här behövs till 10 port:

Botten:

125 g mörk choklad
125 g smör eller margarin
1 dl socker
3 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl vetemjöl

Glass:

4 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Garnera med:

riven choklad
lätt tinade hallon

Servera med:

varma hallon, se recept

Ugn: 175°

Gör så här:

1. 
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.

2. 
Rör rumstempererat smör och socker poröst.
Dela äggen i gulor och vitor.
Rör i äggulorna i smör- och sockerblandningen.
Tillsätt choklad och mjöl.

3. 
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i smord form med löstagbar botten och grädda i 30 minuter.
Låt kallna.

4. 
Glass: Smält den vita chokladen i vattenbad.
Obs! Passa så den inte blir för varm.
Vispa grädden och rör i chokladen.

5. 
Häll glassen formen, över chokladbottnen
och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram tårtan 40 minuter före servering.
Garnera med riven choklad och hallon.
Servera varma hallon till.

Tips!

Varma hallon: Det här behövs till 10 portioner och gör så här:
Värm 400 g hallon och 1 dl socker på svag värme tills hallonen är varma. Servera till glasstårtan.

Kommentarer
Elisabet

Ser underbart ut! Tack detsamma, god jul!



Blogg: http://stenvreten.blogg.se/
2010-12-23 @ 22:07:18




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback