Lakrits- och hallonkaka


Foto

Servera som den är eller med lättvispad grädde eller en
skopa vaniljglass och gärna extra hallon och en kvist mynta.

Ingredienser:

3 st  ägg
3,5 dl  socker
125 gram  smör, smält
3,75 dl  vetemjöl
1 st  citron(er), finrivet skal av
1 msk  socker
0,5 msk  maizena
2 dl  hallon
4 st  mjuk lakritskola, (Kick lakrits/citron)
1 msk  florsocker

Tillagning:

12 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant,
ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda
till en jämn smet.

3. Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen. Häll smeten i formen.
Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten.

4. Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter. Låt kakan svalna.
Skär i bitar och pudra över florsocker.

Kommentarer
Anonym

Jösses vad gott det låter och ser ut!



2010-08-30 @ 12:08:36




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback