"En kladdkaka, bakad i långpanna med en smaskig fudgetopping.."


Foto

Ingredienser

200 gram  smör
3 dl  strösocker
2 st  ägg
1 dl  kakao
2 dl  vetemjöl
4 tsk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver

Topping
2 dl  grädde
2 dl  socker
2 msk  ljus sirap
100 gram  mörk blockchoklad
100 gram  smör

Tillagning

Ca 20 stycken

1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen,
rör sedan ned socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna.

2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.

4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper.

5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och
choklad i en kastrull.

6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.

7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.

8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund,
ställ sedan in den i kylskåpet för att stelna ordentligt.

9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback