Chokladtårta med tryffel


FOTO: Arlaköket

Ingredienser 15-20 bitar:
150 gsmör
3 dlströsocker
1 dlkakao
2 tskvaniljsocker
2 stägg
2 dlvetemjöl

Tryffel:

1,5 dlvispgrädde
200 gmörk choklad
0,5 dlrostade pinjekärnor

Gör så här

1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan.
Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.


2 Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.


3 Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen cirka 1 timme.


4 Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
Skär i smala bitar.

Ps: Går som vanligt alldeles utmärkt att skippa pinjekärnorna om du vill ;-)
Eller byta mot te.x havregryn, burk-mandariner.. eller kanske ett fint mönster av florsocker?


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback