Tack :-)

Tack för alla grattis :-)
Många kanske tycker att det är konstigt att jag inget avslöjat förnst nu.
(Min familj fick reda på det för 2 veckor sedan) *ler*
Med sonen väntade vi med att berätta tills vecka 17.
Har lite svårt med att man berättar "tidigt". Så mkt kan ju hända.
Har varit rädd för just det. Svårt att fatta själv att man verkligen är gravid igen.
Blev mer verkligt under ultraljudet. Sen nu när det syns och bebisen sparkar nästan jämt..
Denna gången tog det oss 1,5 år innan det lyckades. Med sonen tog det oss 2,5 år.

Idag har vi inte gjort så mkt. Mest skalat satsumas och tittat på "Nicke nyfiken" :-)
Och ätit några smörgåsar..
Nu väntar vi på att mannen ska komma hem. Då blir det mat.
Så skönt att vara kvitt illamåendet och kunna ÄTA :-)

Bebis påväg! :-)


Ja, det är det som varit sommarens/höstens stora "hemlis" (Bild ovan tagen v. 23)

Är nu i vecka 25. Sommaren var jobbig pg.a illamående. Märktes som ni sett på bloggen..
Har inte haft så stor ork att blogga.
Men nu ska jag försöka komma igång igen ;-)
Den lill* är beräknad att komma ut i februari! *läängtar*

Chokladtårta med tryffel


FOTO: Arlaköket

Ingredienser 15-20 bitar:
150 gsmör
3 dlströsocker
1 dlkakao
2 tskvaniljsocker
2 stägg
2 dlvetemjöl

Tryffel:

1,5 dlvispgrädde
200 gmörk choklad
0,5 dlrostade pinjekärnor

Gör så här

1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan.
Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.


2 Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.


3 Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen cirka 1 timme.


4 Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
Skär i smala bitar.

Ps: Går som vanligt alldeles utmärkt att skippa pinjekärnorna om du vill ;-)
Eller byta mot te.x havregryn, burk-mandariner.. eller kanske ett fint mönster av florsocker?