Saffranskaka!


FOTO: Kent Jardhammar

Ingredienser (12 bitar)
200 gsmör, eller margarin
1 paketsaffran, (á 0,5 g)
1 stsockerbit, eventuellt
2 stägg
3 dlströsocker
2,5 dlmjölk
4 dlvetemjöl
2 tskbakpulver
1 nypaflorsocker, ev vid servering

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Smält matfettet, låt svalna.

4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.

5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.

6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.

7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras.


Kommentarer
recept

Vilket smarrigt recept! Dessutom har du en riktigt fin blogg.



Blogg: http://bakrecepten.se
2010-06-12 @ 14:38:10
recept

Vilket smarrigt recept! Dessutom har du en riktigt fin blogg.



Blogg: http://bakrecepten.se
2010-06-12 @ 14:39:07




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback