Kanel o lingonkaka


FOTO: Lars Paulsson

En härlig "höstkaka" med krämig fyllning och smak av lingon ;-)

Ingredienser: (10 port)
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula


Fyllning:

3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 dl lingonsylt


Garnering:

0,5 dl lingon
1 msk florsocker

Gör så här:

1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.

2. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
Låt vila i kylen ca 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 200°.

4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen.
Häll den i pajformen.

5. Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Låt kakan kallna.

6. Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen.


Kommentarer
Ellie

mm det lät gott :P



Blogg: http://xiao.webblogg.se/
2008-05-18 @ 18:03:09




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback