Mums!

Supersaftig Chokladkaka 14-16 bitar


Förberedelser: 30 minuter
Tillagning: 1 timme
Ugnstemperatur: 160 grader

(Hemligheten bakom denna mäktiga skapelse är att vara noga med tiden i ugnen.
Några minuter för länge gör att den tappar sin läckra saftighet)..

Du behöver:

400 g ren choklad
175 g osaltat smör, rumstempererat
3 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakaopulver, drygt
100 g malda mandlar
3 dl vispgrädde
250 g mascarpone

Gör så här:

1. Smörj en rund kakform (20 cm) och bröa den väl.
Smält 250 g av chokladen med 0,75 dl vatten i en liten skål.

2. Rör samman smör och socker till en krämig massa. Vispa ner äggen, ett i taget.
Eventuellt kan en liten del av mjölet röras i nu för att göra det enklare att få en slät smet.
Rör ner chokladen.

3. Sikta resten av mjölet med bakpulver och kakao ner över
smeten, tillsätt mandeln och vänd försiktigt samman smeten.


4. Häll över smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i 160 grader i cirka 1 timme eller tills kakan höjt sig och just börjar kännas fast.
Stick in en provsticka. Mitten ska fortfarande vara lite kladdig.
Låt kakan svalna i formen.

5. Skär kakan i tre bottnar med hjälp av en lång kniv.
Vispa grädden lätt och bred mellan lagren på kakan, som nu bör ha lagts på ett serveringsfat.
Smält resten av chokladen i en liten skål.


6. Vispa upp mascarponen med 1 msk kokande vatten.
Rör ner den smälta chokladen och bred massan över kakan.


Ps: Går alldeles utmärkt att skippa mandlarna vid allergi!


supersaftig-chokladkaka


Kommentarer
maria

Såg riktigt smarrig ut :)



Blogg: http://marialundqvist.webblogg.se
2008-03-19 @ 20:32:25




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback