"Fotbollskaka"


FOTO: Stefan Almers

Ingredienser (24 bitar)
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
270 g vetemjöl
1 tsk apelsinskal, rivet
2 st apelsin, pressad saft av


Mörk chokladfrosting

0,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
0,5 msk kakao


Ljus chokladfrosting

0,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål.
Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.

3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan
på samma sätt.

5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar.
Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse
och skaka den.

6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan.
Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen.
Skär kakan i bitar.


Kommentarer
ILAVA DESIGNS

ser gott ut :D



Blogg: http://ilavadesigns.blogg.se/
2008-06-12 @ 16:33:47




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback