Kycklingfilé med bacon och stekt gurka

FOTO: Stefan Almers

Ingredienser 4 port.

1 stbacon
4 stkycklingfiléer
1 tsksalt
1 krmsvartpeppar
1 msksmör
1 stgurka
1 knippagräslök
3 mskolja
1 msksenap, ljus, fransk
1 mskvatten

En rätt som också fungerar bra när du vill laga och duka upp för många.
God med nykokt potatis - gärna färsk - till.


Gör så här:

1. Strimla baconet. Knaperstek och låt det att rinna av på hushållspapper.

2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem först i smör på båda sidor över god värme,
efterstek därefter på mycket svag värme under lock 12-15 min.

3. Klyv gurkan på längden. Skrapa ur kärnorna med en tesked och skär den i stavar.

4. Hacka gräslöken och blanda hälften av den med olja, senap och vatten.

5. Ta upp och låt den stekta kycklingen vila under folie innan den skärs upp.

6. Stek snabbt upp gurkstavarna med en ny smörklick och lägg upp den med kycklingen.
Häll över den lilla senapsdressingen och strö över det stekta baconet och hackad gräslök.


Det blir sommar igen!

Vad härligt :-)

-äntligen!


Madonna "American Pie"


Currykex


FOTO: Åsa Dahlgren

Ju noggrannare degen är naggad, desto färre blir bubblorna i kexen.

Ingredienser -30 kex
50 gsmör
2,75 dlvetemjöl
2 tskcurry
1 dlvatten

till pensling

1 msksmör, smält
0,5 tsksalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen tunt
på ett mjölat bord och tryck ut rundlar med hjälp av ett glas, ca 7 cm i diameter.

3. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.

4. Pensla med smör och strö över salt. Grädda mitt i ugnen 5-7 min Låt svalna på galler.

5. Servera kexen till soppa eller ät dem som de är med färskost till.


Paris Hilton "Stars Are Blind"


Focaccia


FOTO: Susanne Almers

Ingredienser för 1 bröd:
0,5 strödlök, finhackad
1 mskolivolja, till stekning
1 krmtorkad timjan
0,5 tsksalt
25 gjäst
3 dlvatten, ljummet 37 grader
1 mskolivolja
1 dlfärsk parmesanost, riven
2 dldurumvete
5 dlvetemjöl, till bröd och utbakning (ca 0,5 dl)
2 mskolivolja
2 tskflingsalt

Gör så här:

1. Finhacka löken och fräs den utan att den får färg i en stekpanna med olja ca 2 min.
Krydda med timjan och salt och ställ den att svalna något.

2. Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda ner 1 msk olivolja, parmesanost,
den stekta löken samt durumvetet.

3. Arbeta ner vetemjölet till en ganska lös deg.

4. Täck med bakduk och ställ att jäsa ca 40 min.

5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och forma till ett stort platt bröd ca 20x30 cm.
Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

6. Gör fördjupningar i brödet med ett finger. Ringla 2 msk olja över brödet och
strö på flingsalt. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30 min.

7. Låt svalna och avnjut det helst nybakat och ljummet.


Såhär ser det ut på:


Det fina rosa Littmarck armbandet, som jag vann hos Engla :-)

Neej, den verkar ha tagit slut :-(


Från ASOS

Minidammsugare


Foto: TV4

Ingredienser

50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor
2 tsk kakao av god kvalitet
Arrakessens eller punsch efter smak

300 g grön marsipan
Florsocker till utkavling
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Gör så här

1. Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.


2.
Tillsätt arrak efter smak.


3.
Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.


4.
Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att "mjöla"
med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor
(som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.


5.
Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten)
ta av skålen från värmen så fort den har smält.


6.
Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna.


7.
Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.


Hade vi bara hade haft liite mer pengar..

..så skulle jag gärna bo såhär.. eller såhär.. ;-)


Glad midsommar! :-)


Enrique Iglesias "Hero"


Får bli dagens låt :-)

Idag har jag och min man varit tillsammans i 100 månader! :-)

Somrigt söt klänning


Lipsy Silk Tie Strap Corsage Detail Tiered Babydoll Dress, 65 £

Aerosmith "I Don't Wanna Miss a Thing"


Och vinnaren av bikinin är..

Therese :-)

Hoppas att du får en underbar Egypten-resa, samt en fin födelsedag!
Ps: Maila din adress ;-)



Var svårare än jag först trodde att det skulle vara, att välja ut "rätt" person.

Det lätta var att sortera bort er som länkade till tävlingen via en sk. "extra tävlingsblogg".
Sånt går direkt bort. Samt dem som bad mig att jag skulle maila dem "ifall de vinner"

Nä, vet jag vad! *suck*

Man ska åtminstonde visa så mkt intresse så att man själv kommer tillbaks
och kollar det själv!

Hade några favoriter av de få som var med och tävlade.
Men mitt hjärta valde till slut ut Therese som vinnare. GRATTIS! :-)

-Vann du inte? Ger er chansen att oxå få (köpa) en bikini:
Lägg ett bud via mailen. Den som bjuder högst får en! ;-)


Noll blogglust idag..

Återkommer under morgondagen.

(Ska fundera ut hur det blir med tävlingen.
Var så trist att det var så få som ville vara med.)

Nä.. skriver mer imorgon.. Är inte på humör nu *sorry*


Citronpaj med hallonmaräng


FOTO: Wolfgang Kleinschmidt

"Min variant på klassisk citronpaj toppar jag med hallonmaräng.
Det syrliga från citronen gifter sig perfekt med den söta marängen.
När du gör maräng, se till att det inte smiter med någon äggula med vitan ner i bunken.
En äggula är nämligen fet, och med fett i smeten blir det ingen maräng." /Leila Lindholm

Ingredienser till en paj (12 bitar)
150 gkallt smör
4 dlvetemjöl
0,5 dlflorsocker
1 stägg, ekologiskt
0,5 mskkallt vatten

Lemoncurd

9 stcitroner
4,5 dlströsocker
150 gsmör
6 mskmajsstärkelse
6 stekologiska ägg
6 stekologiska äggulor
 hallonmaräng
3 stekologiska äggvitor
0,5 stcitron, Saft av
3,5 dlsocker, (strösocker)
200 gfärska hallon
 hallon, Färska till garnering
 florsocker till garnering
 ägg till pensling

Gör så här

Mördeg:

1 Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.

2 Tillsätt ägget och vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop.
Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov.

3 Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.


Lemoncurd:

1 Blanda rivet skal från nio citroner med saft från sex och
koka upp med strösocker och smör.

2 Sila vätskan.

3 Blanda ut majsstärkelse med saften från de tre sista citronerna och
rör ner i den varma vätskan.

4 Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen
och sjud under vispning tills krämen tjocknar.

5 Låt svalna.


Hallonmaräng:

1 Gör mördegen och lemon curden enligt recepten.

2 Sätt ugnen på 175 grader.

3 Kavla ut mördegen, fyll en pajform och frys.

4 Pensla bottnen på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och
täck kanten med folie så att den inte sjunker ned.

5 Nagga bottnen och förbaka pajskalet i cirka 10 minuter. Låt svalna.

6 Fyll skalet med lemon curd.

7 Höj ugnstemperaturen till 250 grader.

8 Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till maräng i en rostfri bunke.

9 Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.

10 Rör sönder hallonen med resterande strösocker och vänd ned i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.

11 Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.

12 Garnera med färska hallon och pudra med florsocker.


I tvättstugan :-)


Finns det ngt roligare än att hjälpa till och plocka in tvätt? ;-)

Presentkort på "Sexy" till salu:


Har ett presentkort på Sexy by Sweden liggandes här hemma. Värde 500 kr.
(Just nu har de rea, uppåt 50-70 % -samt att om du handlar för just 500 kr så
bjuder de på frakten!

Är du intresserad, så kan du få köpa det för 400 kr.
Först till kvarn! (maila) ;-)

Chocolate chip cookies


FOTO: Holger Edström

Dessa kakor är väldigt stora i förhållande till vanliga kakor. De smakar mycket choklad.
Receptet kommer ursprungligen från Amerika.

Ingredienser -16 stora kakor
3 dlvetemjöl
1 tskbikarbonat
1 tsksalt
2 stägg
4,5 dlfarinsocker
0,75 dlströsocker
1 tskvaniljsocker
200 gsmör, mjukt
6,5 dlhavregryn
0,5 dlmjölk
300 gmörk choklad., grovt hackad


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bikarbonat och salt.

2. Vispa äggen lätt. Blanda därefter i farinsocker, strösocker och vaniljsocker.
Vispa med elvisp. Rör ner smör.

3. Häll i havregryn och rör om ordentligt. Tillsätt mjölblandningen och eventuellt mjölk
om degen verkar torr. Arbeta ihop degen.

4. Blanda ner den grovt hackade chokladen.

5. Klicka ut kakor av degen med hjälp av 2 skedar på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på plåten.


GLÖM NU INTE ATT TÄVLA!

TÄVLINGEN slutar på söndag -vid midnatt.
Reglerna är enkla ;-)

Har redan fått en massa bra motiveringar, men vill ha fler! *ler*

-Lycka till! :-)


Outfit 23


Allt från "Forever21" :-)

"Fotbollskaka"


FOTO: Stefan Almers

Ingredienser (24 bitar)
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
270 g vetemjöl
1 tsk apelsinskal, rivet
2 st apelsin, pressad saft av


Mörk chokladfrosting

0,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
0,5 msk kakao


Ljus chokladfrosting

0,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål.
Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.

3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan
på samma sätt.

5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar.
Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse
och skaka den.

6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan.
Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen.
Skär kakan i bitar.


Argalappen BR ;-)


"Argalappen" (BR) *Haha*

Årets första jordgubbe!


Fick sonen smaka igår. Den var så god så han tog en vit oxå ;-)

Krispig marängtårta med citronkräm


FOTO: Åsa Dahlgren

Det finns anledning att kalla detta för världens godaste tårta.
En söt och krispig marängbotten som läggs ihop med syrlig citronkräm emellan
och toppas med fluffig grädde blir så god att man gärna gör den om igen.
Tårtbottnen gräddas länge i svag ugnsvärme.
Är det svårt att få tag på jordgubbar kan tårtan dekoreras med t.ex flisad choklad.

Ingredienser (10 portioner)
4 st äggvita
2 dl strösocker
3 dl puffat ris
1 tsk smör, till långpannan


Fyllning

4 st äggula
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 st citron, pressad saft
75 g smör

Garnering
3 dl vispgrädde
1 paket jordgubbar, färska

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125°.

2. Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum.
Vänd ned riset. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.

3. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 20 min.
Låt tårtbottnen svalna lite i långpannan innan du vänder upp den och drar bort papperet.

4. Fyllning: Lägg allt utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar,
det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.

5. Garnering: Dela tårtbottnen på mitten och lägg krämen emellan.
Vispa grädden och bred den ovanpå. Dekorera med jordgubbar.


Titta vad som bor under trappen!


Grease "Summer Nights" :-)


Älskar både låten och filmen :-)

Vi har varit ute hela dagen, är nu trötta, så uppdaterar mer imorgon *god natt*

♥ TÄVLA om en bikini! ♥


Nu kör vi.. LYCKA TILL!! ;-) Ps: Vill se minst 100 deltagare!

Uppdate: Givetvis önskar jag att jag hade fler storlekar, så ALLA kunde vara med och tävla. Men då jag "sponsrar mig själv" så har jag tyvärr inte de resurserna, då bikinisarna redan är köpta.

Lista för morgondagen:

  • fixa frukost
  • fortsätta planera min webbshop
  • mejla xx ang. webbshopen
  • bränna en massa bilder
  • vagnspromenad
  • plocka i köket
  • städa vardagsrummet nere
  • ut och leka med sonen....

-Bland annat.. ;-)


Titta vad jag såg :-)


Ekströms smulpaj – Rabarber


"EKSTRÖMS Smulpaj" kan jag varmt rekomendera. Jättegod "latmanspaj" ;-)
-Servera med vaniljvisp *mums*

Problemdator!!

Idag har allt krånglat med datorn OCH nätet.. *suck*
Bloggen har oxå krånglat..
Jag vill ha en ny dator. En bärbar!

Mannen min jobbar inatt.
Inte lika läskigt att vara hemma själva nu när det är sommar,
då det är ljusare ute.

Imorgon ska sonen bada i poolen igen.
Måste bara blåsas i mer luft.
Sjönk ihop på en natt.
Dålig kvalité?

Sen kommer svärfar hit imorgonkväll och klipper gräset.
Han är snäll han :-)

Appropå den här artikeln så har jag lite att skriva om det.
Vår son får inte äta kakor och dylikt hos folk, för oss.
Vi är hans föräldrar. Det är VI som bestämmer och ingen annan.

Det är ofta man fått höra:
"Jamen.. du fick ju när du var liten.."
"Men.. får han inte äta xx bullar.."
"Det är inte så mkt socker.."
"Ska nog inte vara så farligt, om han borstar tänderna.."
"Vad ni är grymma.. han vill ju oxå ha.." (typ)
Bla, bla, bla, bla..


Vi bestämmer vad vår son stoppar i munnen.
Tills den dagen han är medveten om det själv!


Leker med vatten


Plaska i (tomma) vattenfyllda balkonglådor är kul innan läggdags ;-)

Student outfit!


Pumps från "have2have", resten (ej studentmössan) från "Forever21" :-)

Citronsyrlig marängtårta med blåbär


FOTO: Ann-Charlotte Fägerlind

Marängtårta är enkelt att göra och förförande gott.
Lemoncurd ger en härligt syrlig brytning till den söta marängen.
Här med blåbär, -men hallon, vinbär eller kiwi är lika gott.
Tips: köp färdiga marängformar så vinner du lite tid.

Ingredienser -10 bitar

Maräng:

5 st äggvitor, rumsvarma
2,5 dl socker
pressad citronsaft, några droppar


Fyllning/garnering:

150 g lemoncurd
0,5 st citron, rivet skal
3 dl grädde
150 g blåbär, gärna färska

Gör så här

1 Smöra och mjöla "ringen" till en kakform med löstagbar kant,
cirka 24 centimeter i diameter. Ställ ringen på ett bakplåts-papper på en plåt.


2 Vispa äggvitorna och citronen till skummet börjar lyfta.


3 Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet
tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet
till ett fast maräng-skum.


4 Häll marängen i formen. Ställ in formen i ugnen på 250 grader och sänk genast värmen till 150 grader. Grädda marängen i 1,5 timme. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i 5 timmar. (Känn på marängen så den känns lätt, verkar den fortfarande kletig i mitten så låt den stå kvar i ugnen på 50 grader tills den "torkat" klart.)


5 Vispa grädden och smaksätt den med det rivna citronskalet. Bred ett lager lemoncurd på marängen och sedan ett lager grädde. Lägg till sist på blåbären, precis innan servering eftersom de kan färga grädden.


Dirty dancing "Time of my life"


..Har jag haft på hjärnan hela dagen. Älskar den filmen! :-)

Outfit 22


Allt från "Forever21"

Vår söta lille son ;-)


Fortfarande lite "gömd" (då han blundar på fotot) *sööt* ;-)
Nu ska vi ut och funktionstesta nya poolen som vi köpte igår *skoj*

Ps: Tänkte tävla ut en ny bikini inom kort. Om det finns det ngt intresse för det?
(Strl som finns att välja på är 75A och 75B (underdelen 36-38)
-Vad sägs?

Uppdate: neeej.. Vi missade Lost förra veckan,
trodde det gick i repris inatt men tydligen inte :-(
Finns det möjligtvis ngt vänlig själ därute som bandade det? *hoppas*

Jag vann!! *såå glad* :-)

Jag fastnade för en tävling för några dagar sen hos Engla.
Är en sådan som aldrig brukar vinna. Det är sant.
Men jag ÄLSKAR att göra kollage och sånt, så jag gjorde ett -och vann!!
Fortfarande lite chockad..
-Gissa vem som kommer gå runt och le hela dagen ;-)


Mitt bidrag

-Tack Engla! :-)


Hur lyckas jag..?

I helgen lyckades jag (fråga mig inte hur) torrkoka (förstöra) vår bästa (dyraste) titankastrull..
Kokade morötter, men tiden gick för fort och vattnet "försvann"
FY vad det stank här hemma..

Sen delade vi på en kebabtallrik.
Stack till i tungan *ajaj*
PANIK!
Jag hade fått en sticka(!) i tungan..
Usch vad obehagligt det var.
Efter mkt letande fick jag äntligen bort den.
Fatta skönt det var!

Så: VARNING för dessa goa kebabtallrikar! ;-)

Och nu krånglar skrivaren..
Har äntligen köpt hem nya bläckpatroner och bytt dem,
men nu skriver den bara ut blå/rosa..
-Ngn som vet vad problemet är?!


Tittar på en hund som leker vid vattnet..