Citronpaj!

Citronpaj
Citronpaj! Foto: Eric Josjö

Ingredienser 6 bitar:

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula

  • Fyllning:

  • 6 citroner
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 200 g osaltat smör
  • 10 äggulor
  • (eventuellt 2 msk maizena)

  • Tillbehör:

  • vispad grädde

  • Gör såhär:

    Mixa samman smör, vetemjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt äggulan och samla till en deg.
    Kavla eller tryck ut den i en pajform, cirka 20 cm i diameter. Nagga den och ställ den svalt i 30 minuter.
    Sätt ugnen på 225 grader. Baka pajskalet i 10 minuter tills det fått fin färg. Låt det svalna.
    Tvätta citronerna väl i ljummet vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften.
    Blanda skal, saft och smör i en kastrull och värm tills smöret smält.
    Tillsätt äggulorna och värm försiktigt tills krämen tjocknar. Tillsätt eventuellt maizenamjöl om den inte tjocknar.
    Häll krämen i pajskalet och låt den kallna. Skär den i bitar och servera vispad grädde till.


    Kommentarer
    Ellie

    mm vad gott! Citronpaj!! :P



    Blogg: http://xiao.webblogg.se
    2008-04-24 @ 18:56:35
    Tilda

    Ah, herremingud va gott med lemon pie! En lemon pie är ingen lemon pie utan italiensk maräng ovanpå fyllningen :)



    Blogg: http://kinell.blogg.se
    2008-04-24 @ 19:15:03




    Kommentera inlägget här!



    Namn  
    Epost    
    Blogg    


    Kom ihåg mig?

    Trackback