Chokladglass!


FOTO: Holger Edström

Ingredienser för 4 portioner:
1 st gelatinblad
150 g mörk choklad
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk honung
2 msk strösocker

Gör så här

1. Glass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Finhacka chokladen.
Koka upp mjölk, grädde, honung och socker. Blanda ner chokladen och rör tills den smält.
Lyft upp gelatinet och smält det under omrörning i chokladen.

2. Häll upp i en skål och låt svalna i kylen. Kör smeten i glassmaskin ca 20 min.
Lägg upp i en kall skål. Täck med plastfolie och ställ i frysen.

(Kakaohalten bör inte vara högre än 70 %, då blir glassen alltför bitter)


Kommentarer
Linda

Mums



Blogg: http://sweetkay.blogg.se/
2008-04-28 @ 09:07:40




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback